Dnevni ritam

Vrtić se otvara u 5.30 sati.

U jutro će vas dočekati jedna od naših odgojiteljica s toplim čajem i keksićima...

Od 5.30- 20.30 je jutarnje okupljanje i prijem djece u vrtić odnosno jaslice. Tijekom toga razdoblja uglavnom prevladavaju mirne aktivnosti stoga djeca čitaju slikovnice, slušaju priče, igraju stolno- manipulativne i didaktičke igre, mogu crtati, odmarati u centru osame ukoliko su još uvijek umorna i slično. 

U 8.30 sati je vrijeme doručka. 

Od 9.00-11.00 sati su centralne aktivnosti koje naši odgojitelji planiraju na godišnjem, tjednom i dnevnom planu. Tako će se svakodnevno provoditi životno- praktične i radne aktivnosti, razne igre, umjetničko promatranje i slušanje, kreativno izražavanje i stvaranje, istraživačke, glazbene, sportske aktivnosti i mnoge druge. Također naglašavamo važnost boravka na svježem zraku tako da su igre na dvorištu i šetnje uvrštene u naš dnevni ritam.

U 11.00 sati je vrijeme ručka.

Od 11.30- 14.00 sati je vrijeme popodnevnog odmora. Malađa djeca i ona koja imaju potrebu za dnevnim snom u to vrijeme spavaju, dok oni stariji nespavaći čitaju slikovnice, slušaju priče, gledaju edukativne emisije, igraju stolne igre ili jednostavno odmaraju u mirnim kutićima.

U 14.00 sati je vrijeme za užinu.Od 14.00-16.00 sati je vrijeme odlazaka djece iz vrtića odnosno predaje roditeljima. U to vrijeme odgojitelji s djecom provode uglavnom grupne i individualne aktivnosti u kojima se prilagođavaju individualnim potrebama svakog djeteta te provode aktivnosti na onom planu razvoja na kojem se javljaju poteškoće ili pak na onom na kojem dijete pokazuje darovitost. 

Vrtić se zatvara u 17.oo sati.